Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din martie, 2015

Somon cu sos Meuniere

 600 g file de somon 50 g unt 2 lg zeamă de lămâie 2 lg capere 2 lg pătrunjel verde tocat mărunt sare piper alb  Somonul spălat, curăţat de piele şi oase, tăiat bucăţi, se pune la cuptor într-un vas de yena. Se coace 45 de minute la 170 grade Celsius; dacă îl vreţi mai rumenit, măriţi timpul de coacere. Sosul se prepară topind untul într-o tigaie, la foc mediu circa 5 min. Se ia de pe foc, se adaugă lâmâia, caperele, pătrunjelul, puţină sare şi piper, se amestecă bine şi se toarnă fierbinte peste peşte.

Supă cremă de brocoli

20 g unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 morcov 1 cartof 500 g brocoli 1,5 l apă 250 ml smântână pentru gătit 1 lgţ sare 1 lgţ piper Într-o oală se topeşte untul. Se adaugă ceapa tocată şi usturoiul tăiat felii, se călesc puţin. Se pune morcovul şi cartoful tăiaţi bucăţi, apa, sarea, piperul, se acoperă  oala cu capac şi se lasa la fiert vreo 10 minute. Se adaugă apoi şi brocoli rupt bucheţele. Când toate legumele sunt fierte, se pune smântâna, se mai lasă să dea un clocot, se ia de pe foc şi după ce s-a mai răcit puţin se face cremă cu blenderul. Se poate servi cu crutoane de pâine dar e foarte bună şi simplă.